Телерик Академия стартира първата цялостна програма за UX/UI дизайнери

Срокът за кандидатстване е до 19 май

Телерик Академия стартира първата цялостна програма за UX/UI дизайнери

Снимка: Фейсбук Telerik Academy

1716 ~ 1 мин. четене
Телерик Академия обяви, че пуска първата цялостна програма за подготовка на UX/UI дизайнери. Тя ще стартира на 24 юни и е с продължителност 3 месеца, а приемът за нея е отворен до 19 май. 

Програмата е подходяща както за специалисти в областта на графичния дизайн, илюстрацията и визуалните изкуства, така и за студенти и наскоро завършили. Кандидатите трябва да подадат кратка автобиография и свое портфолио или примерен криейтив проект. На втория етап ще бъдат избрани кандидати за интервюта с трейнъри на Академията.

Обученията ще се провеждат 3 пъти седмично вечер, в периода 24 юни – 25 септември. Това позволява участниците да съчетават програмата безпроблемно със следване и работа. В рамките на три месеца курсистите ще усвоят ключови умения за изграждане на дигитални преживявания за всеки вид устройство и екран. Те ще овладеят целия спектър от UX и UI активности и процеси - проучване, създаване на стратегия и прототип и разработка на цялостен дизайн за дигитален продукт. 

Програмата UX/UI е разработена съвместно с водещи експерти в ИТ сектора, представители както на големи международни компании, така и на дигитални агенции и млади организации. Тя развива търсените от компаниите умения и опит в сферата на потребителското преживяване (User Experience/UX) и потребителския интерфейс (User Interface/UI). 

След завършване участниците ще получат сертификат от Телерик Академия, с който ще могат да стартират кариера като младши UX/UI дизайнери. Професията и възможностите за реализация ще бъдат представени в рамките на кариерно събитие на 24 април от 19:00 ч. в Телерик Академия. Входът за събитието е свободен, но се изисква предварителна регистрация. 
Коментари: 0