„Академията на Телерик“ търси кандидати за безплатно ИТ обучение

Софтуерната академия за първи път обявява ранен прием

„Академията на Телерик“ търси кандидати за безплатно ИТ обучение

За първи път „Софтуерната академия на Телерик“ обяви ранен прием за следващото, осмо издание на инициативата си за безлпатно обучение, което ще започне през октомври 2016 г. 

Желаещите могат да кандидатстват до 7 юли тази година и да осигурят участието си в обучението преди редовния прием през септември, съобщават от софтуерната академия.

За целта трябва да се регистрират в онлайн системата на Progress, да попълнят форма за кандидатстване и да изпратят CV и мотивационно писмо на английски език. След това кандидатстващите трябва да се явят на приемен изпит, който включва въпроси по IT, IQ и английски език между 4 и 10 юли. За да бъдат приети в осмия сезон трябва да имат минимален резултат от 70 точки.

Кандидатите с по-малък брой точки пък ще могат да използват резултатите си в редовния прием или да се явят отново на изпит, ако искат да ги повишат.

Подходящи за обучението са напълно начинаещи, без опит и знания по програмиране, софтуерни инженери в начален етап от кариерата си, студенти по специалности, свързани със софтуерното инженерство, които искат да придобият практически умения и студенти или специалисти от други области, които искат да се преквалифицират.

Редовното кандидатстване в софтуерната академия ще се проведе септември-октомври 2016 г., като окончателната дата все още не е определена. Началото на обучението е през октомври.

„Софтуерната академия на Телерик“ представлява 12-месечно безплатно цялостно обучение по софтуерно инженерство, което се провежда в учебния център на „Академията на Телерик“ в София. 

С акцент върху най-новите софтуерни технологии и поредица от екипни и индивидуални проекти участниците развиват търсени в ИТ индустрията умения и придобиват практически знания като софтуерни инженери.

След завършване на курса обучаващите се получават сертификат, ценен от ИТ индустрията, специализация в област на софтуерното инженерство и успешна реализация като софтуерни инженери.

Коментари: 0