Тереза Мей: Брюксел трябва да плати своята \"сметка\" по Brexit

Премиерът на Великобритания, смята че \"парите, плащани в миналото\" от страната, трябва да бъдат приспаднати

Тереза Мей: Брюксел трябва да плати своята \
2345 ~ 1 мин. четене
Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей заяви, че Европейският съюз също има задължения към Великобритания, които трябва да бъдат приспаднати от окончателната сметка.

"Брюксел трябва да плати своята сметка по Brexit за милиарди лири за откупуването на британския дял в Европейската инвестиционна банка и други съвместни проекти", заяви Тереза Мей, цитирана от британските медии. 

В интервю за The Sunday Telegraph премиерът на Обединено кралство коментира, че "парите, плащани в миналото" от страната трябва да бъдат приспаднати, тъй като Великобритания има финансови права, които трябва да бъдат уважени по време на дискусиите относно плащанията, но има и "задължения" към общността, която напуска. 

Тереза Мей не е съгласна с исканията на някои държави от Европейския съюз Обединено кралство да няма претенции за връщане на нейните дялове от европейските активи. 

По предварителна информация се очаква ЕС да поиска от Великобритания сума между 60 и 100 млрд. евро за покриване на договорените плащания, пише Фокус. 
Подкрепи Economic.bg