Тереза Мей все още се бори за Brexit преди евроизборите

Преговорите с опозиционната Лейбъристка партия ще продължат следващата седмица

Тереза Мей все още се бори за Brexit преди евроизборите

Снимка: БТА

712 ~ 1 мин. четене
Британският премиер Тереза Мей все още се бори за постигането на споразумение за Brexit, което да позволи раздялата между Великобритания и Европейския съюз (ЕС) да протече преди европейските избори през май, пише Bloomberg.

Преговорите с опозиционната Лейбъристка партия ще продължат следващата седмица и все още има време парламентът да подкрепи сделка преди вота на 23 май, заяви председателят на консервативната партия Брандън Луис в интервю за BBC в неделя.

По-рано Мей определи преговорите с лейбъристите като „трудни“, а самите те отбелязаха, че премиерът отказва да направи компромис.

Без споразумение между управляващи и опозиция изглежда все по-вероятно Кралството да се окаже принудено да вземе участие в изборите за Европейски парламент на 23 май, три години след референдума, на който британците избраха да се разделят с блока.

Камарата на общините в Кралството вече три пъти отхвърли споразумението на Мей и Брюксел, а по всичко личи, че е малко вероятно членовете на парламента да гласуват евентуалната ратификация на нова сделка идната седмица.
Коментари: 0