Tesla намали цената на произведените коли в Китай

Намалението е в резултат на получената държавна субсидия

Tesla намали цената на произведените коли в Китай

Снимка: Pixabay

Американският автомобилен производител Tesla намали първоначалната цена на произвежданите в Китай Model 3, които са предназначени само за вътрешния пазар. Така цената им пада с 16% до 299 050 юана или 42 919 долара, пише Reuters.

Намалението, отчасти е в резултат на държавната подкрепа от Китай, която компанията получава за електромобилите си. Субсидията е в размер на 24 750 юана, което позволява отчасти понижаването на цената на автомобила, която първоначално беше 355 800 юана. 

По-ниската цена на електромобилите от този модел е поредната стъпка от страна на Tesla, чиято цел е да увеличи продажбите на компанията на най-големия автомобилен пазар в света. На тази стойност седанът Model 3 вече се доближава до цената на китайските електрически автомобили и може успешно да се конкурира на местния пазар. 

Междувременно на 30 декември 2019 г. компанията направи първите си доставки от 15 бройки от първите автомобили, произведени в Китай. Няколко дни по-късно стана ясно, че втората партида ще бъде доставена на 7 януари 2020 г.

Tesla планира да удвои броя на сервизните центрове и станциите за бързо зареждане в Китай през 2020 г., заявиха от компанията. Плановете са да бъде и удвоен и персоналът в сервизните центрове. Намеренията на компанията са да произвежда по 1000 автомобила седмично, т.е. приблизително по 280 коли на ден.

Коментари: 0