Tesla открива магазин в Гърция

Компанията на Илон Мъск се подготвя да завладее света

Tesla открива магазин в Гърция

Снимка: Pixabay

Tesla ще отвори pop-up магазин, както и сервизен център в Атина. Мъск заяви, че е стартирал Design Studio for Greece, инструмент, който позволява на потребителите да персонализират, разглеждат и споделят собствените си електрически превозни средства с марка Tesla в интернет. Клиентите могат да конфигурират и поръчат Model S, Model X и Model 3, като доставките ще започват в края на 2020 г.

Greekcitytimes пише, че фирмата ще отвори pop-up магазин, както и сервизен център в Атина. Мъск заяви, че е стартирал Design Studio for Greece, инструмент, който позволява на потребителите да персонализират, разглеждат и споделят собствените си електрически превозни средства с марка Tesla в интернет. Клиентите могат да конфигурират и поръчат Model S, Model X и Model 3, като доставките ще започват в края на 2020 г.

Те също ще могат да виждат превозните средства отблизо и ще имат възможност да тестват задвижването на Model S, Model X или Model 3 в новия магазин.

Tesla Model 3 Standard Range Plus започва от 46 990 евро, включително с данъци и разходи за доставка.

Tesla също планира да създаде сервизен център в Атина преди да започнат доставките, така че новите собственици на електромобилите да има достъп до незабавно и безпроблемно обслужване на автомобила си.

Всички превозни средства на Tesla с базова цена под 50 000 евро преди данъци са допустими за субсидиращата програма за електрическа мобилност в Гърция.

Изданието Electrek научи, че Tesla планира значително разширяване на присъствието си на дребно в Северна Америка и в чужбина, с акцент върху Китай.

Доставките на Tesla през първата половина на 2020 г. бяха засегнати от световната пандемия, но автомобилостроителят поддържа общите си цели за 2020 г. и планира да достави около два пъти повече превозни средства през втората половина на годината, отколкото през първата.

Компанията сега търси места, за да открие нови магазини в Тусон, Аризона, Ел Пасо, Тексас, Милуоки, Уисконсин и Смиттаун, Ню Йорк.

Наред с експанзиите в САЩ, Tesla добавя и нови обекти в Канада. Автомобилният производител търси да отвори нов магазин в Лавал, в провинция Квебек - град с половин милион души, разположен отвъд реката от Монреал. Лавал всъщност беше първоначалното място на присъствието на Tesla в Квебек, но по-късно автопроизводителят се отказа от местоположението, след като отвори много по-голям магазин и сервизен център на остров Монреал.

Сега Tesla се връща в Лавал с ново място и търси да наеме няколко нови служители, които да управляват магазина.

Наред с новото място в Квебек, Tesla се разширява и в Онтарио с нов магазин в Отава, където вече има сервизен център.

В чужбина Tesla се разширява и с първото си местоположение в Сингапур - пазар, на който дружеството имаше трудности да влезе в миналото поради местните разпоредби. Автомобилният производител вече търси няколко нови позиции на дребно и услуги на пазара.

С успеха на направения в Китай Model 3, произведен в гигафабриката в Шанхай, Tesla също масово разширява присъствието си на дребно в Китай със стотици нови позиции за продажби в страната.

Tesla бързо увеличава присъствието си на дребно в Китай, започвайки от мегаполисите и се разширява до други по-слабо населени региони.

И накрая, Tesla също така се насочва към Франция. Автомобилният производител имаше проблеми с навлизането на пазара, където в момента продажбите са доминирани от местните производители Renault и Peugeot, но очевидно Мъск иска да промени това с десетки нови места за продажби, които ще отворят в страната.

Коментари: 0