Tesla показа в Берлин станции за бързо 5-минутно зареждане

Те ще позволят на Tesla Model 3 с едно зареждане да пропътува 120 километра

Tesla показа в Берлин станции за бързо 5-минутно зареждане

Снимката е илюстративна

Снимка: Tesla

3020 ~ 1 мин. четене

Мениджъри в компанията за електромобили Tesla демонстрираха нoви бързозарядни станции, които са позиционирани в кампус за проучвания в Берлин. Те твърдят, че търсят повече градове, където да привлекат потенциални купувачи, притеснени за достъпа до зареждащи устройства.

„Сега като част от ангажимента ни да направим притежаването на Tesla лесно и удобно за всички, включително за тези без директен достъп до зареждане у дома или на работа, ние разширяваме нашата мрежа от бързи зарядни станции в центровете на градовете“, твърди Йерун ван Тилбург, който е мениджър за Европа на зареждащата инфраструктура на Tesla, предава Reuters.

Говорител на компанията обяви, че Tesla планира да отвори поне още една зарядна станция в Германия през 2020 г. Той подчерта, че Tesla все още вярва, че бавните зарядни до домовете и работните места са основният начин за зареждане на превозните средства, но иска да предложи и по-бърза опция.

Така наречените зарядна станция V3 позволява на Tesla Model 3 да се зареди за 5 минути и да успее да пропътува 120 километра след това. По-старите модели Tesla ще получат необходимите софтуерни подобрения, за да могат да използват това зарядно.

Новината, която подсказва тенденцията към увеличаване на проникването на електромобилите, идва на фона на амбициите на правителството на Германия да увеличи този тип коли в опит да редуцира вредните емисии. 

„Имаме много за правене по отношение на зареждащата инфраструктура“, коментира германският министър на икономиката Петер Алтмайер. Той обеща да ускори пускането на публични пунктове за зареждане и разрешителните за частно зареждане, които преди спъваха продажбите.

 

Подкрепи Economic.bg