Tesla получи разрешение за производство в Китай

Властите освободиха компанията от данък върху електрическите коли

Tesla получи разрешение за производство в Китай

Снимка: Pixabay

Tesla получи разрешение от китайското правителство да започне производство на електрическите си автомобили  там, съобщи Министерството на индустрията в Китай, цитирано от Reuters.

С това решение се дава зелена светлина за започване на строителството на фабриката на компанията в Китай, каза Йейл Джанг, ръководител на консултантската фирма за прогнози в автомобилния сектор в Шанхай. Tesla може да започне производство по всяко време, добави още той.

Разходите за строежа на фабриката, в която ще се произвеждат електрическите коли, са в размер на 2 млрд. долара. Тя ще бъде построена в Шанхай и ще бъде първата на компанията в чужбина. Още през месец юли анализатори прогнозираха, че тя най-вероятно ще отвори врати през ноември 2019 г.

Tesla съобщи, че възнамерява поне по 1 000 бройки от Model 3S да бъдат произвеждани в Шанхай всяка седмица и така до края на годината. Цената на този модел започва от $35 000. Целта на този амбициозен план е да се увеличат драстично продажбите на най-големия пазар в световен мащаб.

Властите в Шанхай предложиха помощ на Tesla за ускоряване на строителството. А Китай освободи моделите на Tesla от 10%-я данък, който се заплаща при покупка на автомобили.
Коментари: 0