Tesla с рекордни продажби през второто тримесечие

От компанията посочват, че най-продаваните модели за изминалите три месеца са Model 3 и Model Y

Tesla с рекордни продажби през второто тримесечие

Снимка: Pixabay

516 ~ 2 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Американската автомобилна компания Tesla Inc. е успяла да достави общо 201 250 превозни средства в глобален план през второто тримесечие на тази година, което представлява своеобразен рекорд за лидера в сегмента на електромобилите, след като през първите три месеца на годината е продала 185 000 автомобила, съобщава Bloomberg.

Компанията, която е собственост на милиардера Илон Мъск, не представи данни за продажбите по региони, но посочи, че и търговията в Китай остава „здравословна“. От Tesla обаче представиха доклад за най-желаните модели в изминалото тримесечие и това са Model 3 и кросоувъра Model Y, които се произвеждат във гигафабриките на Tesla в Шанхай и Фримонт, Калифорния.

„Нашите екипи са свършили изключителна работа, навигирайки през глобалните вериги на доставка и логистичните предизвикателства“, посочват от компанията.

Доставките на Tesla за второто тримесечие са наблюдавани отблизо от анализаторите, тъй като играят основна роля при финансовите отчети на концерна и се приемат като барометър за потребителското търсене на електрически превозни средства в глобален мащаб, тъй като компанията продължава да бъде лидер по отношение на пазарния дял, изпреварвайки компании като Volkswagen, Renault и Hyundai.

„Това тримесечие показа впечатляващото представяне на Musk & Co. и сега със силно представяне през второто полугодие би трябвало компанията да може да достигне приблизително продажби от 900 000 превозни средства за годината, което беше и основна цел“, заяви анализаторът на Wedbush Securities Даниел Айвс в бележка до клиентите.

Tesla достави 199 360 от моделите 3 и Y през тримесечието и произведе 206 421. Също така са доставени  и 1890 автомобила S и X, като същевременно са произведени 2340.

Миналия месец Tesla отпразнува своята нова версия на Model S Plaid, най-бързият автомобил в серийно производство на компанията.

Подкрепи Economic.bg