Tesla ще изгради енергохранилище в Япония напролет

Компанията набира клиенти за използването на енергията от 2016 г.

Tesla ще изгради енергохранилище в Япония напролет

Снимка: Pixabay

Tesla ще започне да инсталира своите батерии за съхранение на енергия в Япония през пролетта. По този начин компанията ще създаде енергохранилище, от което ще могат да се възползват всички японски компании, които сключат договор с Tesla, съобщава Reuters.

Батериите Powerwall, които ще бъдат инсталирани, са с мощност 13.5 киловатчаса всяка и могат да съхраняват енергия, генерирана от слънчеви панели. Цената на услугата е 9 135 долара. В нея се включват и разходите по системата Backup Gateway, която управлява мрежовата връзка. Капацитет от така нареченото енегрохранилище ще се продава директно онлайн от Tesla.

Компанията приема поръчки онлайн от японски клиенти още от 2016 г., но не беше обявила кога ще започнат инсталациите, заяви говорител на компанията, цитиран от Reuters.

Шиндзи Асакура, ръководител на отдела за енергийни продукти в Япония, заяви, че тарифите за захранването чрез този вид енергохранилище ще бъдат обявени по-късно тази година. По думите му Япония има голяма нужда от резервно захранване заради природните бедствия.
Коментари: 0