„Топлофикация София“ предлага облекчения при плащането на сметките

За да обслужва клиентите си компанията разкрива сметки в още две банки

„Топлофикация София“ предлага облекчения при плащането на сметките

„Топлофикация София“ предлага на клиентите си облекчения при плащането на сметките, съобщават от дружеството. От там посочват, че през март и април клиентите са използвали активно дигиталните и безкасовите начини за плащане на сметките си. С цел разширяване на възможностите за обслужване и облекчение за своите клиенти, компанията разкрива сметки в още две банки - ДСК и "Уникредит".

Според Общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди на дружеството абонатите "заплащат фактурите си за потребеното количество топлинна енергия за отчетния период в 45-дневен срок след изтичане на периода, за който се отнасят". От топлофикацията напомнят на клиентите с прогнозни месечни сметки, че не начисляват наказателна лихва при просрочие на плащането. Освен това от няколко години компанията предлага и опцията за частично плащане на месечната сметка.

"Топлофикация София" ЕАД предоставя и възможност за разсрочване на натрупаните просрочени задължения.

От дружеството посочват, че отоплителният сезон 2019-2020 г. е приключил на 29 април и предстои кампанията за отчет на уредите за дялово разпределение и изготвяне на годишните изравнителни сметки. Отчетите ще се извършват по график след отмяна на извънредното положение.

В изпълнение на новите разпоредби, приети преди дни с промените в Закона за енергетиката, "Топлофикация София" ЕАД ще извърши преизчисление на сметките на своите клиенти в законово определените срокове и след като КЕВР определи ретроактивните цени на природния газ и на топлинната енергия за периода от 5 август 2019 г. до 31 март 2020 г., информират от дружеството. Така клиентите, които имат ежемесечен реален отчет на уредите си за дялово разпределение, ще получат сумите още с първите си месечни сметки след утвърждаването на ретроактивните цени от КЕВР. За останалите потребители, които получават прогнозни месечни сметки, сумите ще бъдат отразени в годишните изравнителни сметки и ще са видни през юли, се казва в съобщението.

Коментари: 0