Тръгва дело срещу Берлускони за корумпиране на свидетели

По делото за партитата \"бунга-бунга\" 81-годишният Берлускони бе оневинен през 2015 г.

Тръгва дело срещу Берлускони за корумпиране на свидетели

Снимка: Wikipedia

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони трябва да бъде съден заради обвинения, че е подкупил свидетели, за да излъжат по друго дело, гледано в миналото - това за партитата му във вилата му в град Аркоре край Милано, известни като "бунга-бунга" партита, предадоха световните агенции.

Това постанови съд в Милано. Днес той обвини Берлускони в подкупване на свидетели заедно с четири млади жени. Те са заподозрени, че са приели подкупи от Берлускони, за да излъжат в съда. Делото ще започне на 9 май.

По делото за партитата "бунга-бунга" 81-годишният Берлускони бе оневинен през 2015 г. по обвинение за секс с непълнолетна проститутка и злоупотреба със служебно положение за прикриване на аферата.

Берлускони е отново в центъра на политическата сцена, след като десноцентристката коалиция получи 37 процента на изборите за парламент на 4 март. Така тя стана най-голямата коалиция в парламента, но няма мнозинство, за да управлява сама. В нея партията на Берлускони Форца Италия освен това получи по-малко проценти от крайнодясната, евроскептична и антиимгрантска партия Лига. Ето защо сега Берлускони се бори да запази политическото си влияние.
Коментари: 0