Изпълнителят на Gangnam Style ще пее в Северна Корея

В Пхенян обаче са резервирани към провокативния изпълнител

Изпълнителят на Gangnam Style ще пее в Северна Корея
Изпълнителят на Gangnam Style ще пее в Северна Корея. Южнокорейската звезда Psy (Сай), чието парче се превърна в световен мегахит, е сред групата от поне деветима южнокорейски изпълнители, които отиват за концерти на север другата седмица в опит да се стоплят отношенията между двете Кореи.

Концертите идната седмица ще са първите изяви в Северна Корея на южнокорейски изпълнители за повече от десетилетие и ще предшестват планираната през април среща на севернокорейския лидер Ким Чен-ун и южнокорейския президент Мун Дже-ин, съобщава "Телеграф".

"Ние официално предложихме на севера да добавим Psy към състава", съобщи телевизионната станция на МВС в Сеул, цитирайки южнокорейски държавен служител.

Въпреки това южнокорейските медии съобщават, че в Пхенян са изразили умерен ентусиазъм към предложението, като хладната реакция се приписва на загриженост в консервативния север за провокативния стил на изпълнителя.

40-годишният Сай, чието истинско име е Пак Дже-санг, на едно свое изпълнение призова 80 000 южнокорейски фенове да направя стриптийз, докато изпълнява песента си "Gangnam Style".

Закачливото парче му донесе международна слава през 2012 г., когато музикалното видео към него се превърна в хит в YouTube и бързо натрупа милиарди гледания.

Песентаиронизира начина на живот на богатите жители на Гангнам, известен като "Бевърли Хилс" в Сеул, а видеото е гледано повече от три милиарда пъти.

Западните медии коментират, че не е ясно как ще се приеме изпълнението на южнокорееца, тъй като аудиторията в Пхенян по време на концерти обикновено седи кротко и ръкопляска под команда.
Коментари: 0