Тръмп избута премиера на Черна гора на срещата на НАТО

Президентът на САЩ прояви необичайно държание сред лидерите на Алианса

Тръмп избута премиера на Черна гора на срещата на НАТО

Снимка: БТА

4745 ~ 1 мин. четене

Доналд Тръмп избута премиера на Черна Гора Душко Маркович, за да върви най-отпред сред лидерите на НАТО по време на срещата им в Брюксел. Видео с необичайното държание на президента възмути дипломати, медии и общество. На него се вижда как Тръмп гpyбo избyтва пpeмиepa нa Чepнa гopa, зa дa излeзe пpeд нeгo, след което оправя сакото си с отривист жест и разменя няколко думи с президента на Латва  Дaлия Гpибaycĸaйтe.

Според говорителят на Белия дом Шон Спайсър, цитиран от USA Today, разположението на лидерите на страните-членки на НАТО за снимките е определено предварително и вероятно Тръмп е искал да заеме мястото си.

От своя страна премиерът на Черна гора омаловажи случилото се като го нарече „безобидна ситуация“. Страната му  ще стане 29-ата членка на НАТО в началото на юни, след като изпълни плана за присъединяване към Алианса и получи официална покана на 2 декември 2015 г.

По време на първото си посещението в Брюксел Тръмп създаде още един неудобен момент. Президентът силно и дълго време се ръкува с френския си колега Еманюел Макрон.

Подкрепи Economic.bg