Марк Зукърбърг се дипломира 12 години, след като напусна \"Харвард\"

Мамо, винаги съм ти казвал, че ще се върна, за да си взема дипломата, написа основателят на социалната мрежа във Facebook

Марк Зукърбърг се дипломира 12 години, след като напусна \

Снимка: Facebook

5828 ~ 1 мин. четене
Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг се върна в Харвард, за да получи дипломата си, 12 години след като напусна университета. 

В своя профил в социалната мрежа Зукърбърг публикува снимка с майка си и написа: "Мамо, винаги съм ти казвал, че ще се върна, за да си взема дипломата". 

33-годишният Зукърбърг получи степен доктор по право. Той напусна висшето учебно заведение през 2004 г., за да се посвети на идеята си и да развие компанията Facebook. Kъм днешна дата се нарежда на 5-о място по богатство в света с 62,3 млрд. долара.

Голяма част от парите, които изкарва, Марк Зукърбърг дарява за благотворителност. В речта си към своите преподаватели и колеги, той посочва, че най-хубавото нещо, което му се е случило в Харвард, е срещата с неговата съпруга Пресила, която също бе в публиката. 

"В началото няколко големи компании искаха да ни купят. Но аз не пожелах да продам идеята си. Исках да видя какво ще стане ако свържем повече хора по света. Изграждахме първия информационен канал и си помислих, че ако успеем да направим това, можем да променим начина, по който научаваме за света", споделя основателят на Facebook.

Той призова студентите в публиката да не се отказват от идеите си, да търсят своята роля в живота и да се посвещават на глобални цели в помощ на човечеството.

Цялата реч на Марк Зукърбърг можете да видите ТУК
Подкрепи Economic.bg