Тръмп нападна „отмиращата вестникарска индустрия“

Тръмп обвини New York Times и Washington Post, че пишат негативни статии дори за големите му постижения

Тръмп нападна „отмиращата вестникарска индустрия“

Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп отправи критики към противниците си от „отмиращата вестникарска индустрия“ само часове, след като определи като успешна срещата си с издателя на в. New York Times Артър Грег Сълзбъргър. Тя бе организирана за обсъждане на често повтаряното от държавния глава на САЩ обвинение, че медиите са „враг на народа“, пише британският в. The Guardian.

Тръмп обвини нюйоркското издание и в. Washington Post, че пишат негативни статии дори за големите му постижения.

Часове след като Белият дом потвърди, че е имало среща между Тръмп и Сълзбъргър, президентът заяви в Twitter, че статиите за вътрешните дискусии в неговото правителство „наистина излагат на риск живота на мнозина, не само журналисти“. Освен това той подчерта, че свободата на медиите се комбинира със задължението за точно отразяване на новините.

Президентът на САЩ твърди, че 90% от медийното отразяване на работата на неговата администрация е негативно. Той може би се позовава на изследване на консервативния Медия рисърч център, обхващащо най-четените медии, отбелязва британският вестник.

Тактиката на Тръмп обаче изглежда носи резултат. Проучване на CBS News вчера показа, че 91% от поддръжниците на Тръмп вярват на информацията, получена от президента и само 11% - на водещите медии.
Коментари: 0