„Трансстрой“ обвини държавата, че не е позволила ремонт на „Ечемишка“

Бургаската фирми е получила 2.4 млн. лв., но не е започнала ремонт на злополучния тунел

„Трансстрой“ обвини държавата, че не е позволила ремонт на „Ечемишка“
3767 ~ 1 мин. четене

"Трансстрой", която през 2007 г. е получила аванс от 2.4 млн. лв. за ремонт на тунел „Ечемишка, но не го е направила, обвини държавата за това. Бургаската строителна фирма е категорична, че държавата не е осигурила условия за начало на ремонтните дейности.

Тунел Ечемишка

„Закупени са материали, изготвен е проект, но така и не ни е била дадена възможност да работим“, каза изпълнителният директор на компанията Николай Милев по време на пресконференция в сряда, цитиран от БНР.

Той казва още, че проектът за ремонт е предаден и приет от състав на републиканска пътна инфраструктура, фонд "Републиканска", но процедурата е спряла до там. Не е било осигурено допълнителното финансиране отвъд вече дадения аванс.

„Пътната агенция така и не издаде строително разрешение, добави Милев и поясни, че въпреки отправените въпроси към държавната структура, отговор не са получили.

През 2015 г. е изпратено писмо от агенцията, че финансиране за проекта няма и не е имало и договорът се смята за прекратен. Фирмата е осъдена да възстанови аванса, но те обжалват решението на Окръжния съд.

Подкрепи Economic.bg