YouTube вече позволява да излъчваме видео на живо от смартфона

Услугата все още не е достъпна за всички потребители

YouTube вече позволява да излъчваме видео на живо от смартфона
4136 ~ 1 мин. четене

Най-популярната видео услуга YouTube вече предоставя възможност за излъчване на видео в реално време през смартфон. Досега функцията бе достъпна само през десктоп версията.

„Стрийминг” услугата е достъпна чрез мобилното приложение на платформата за споделяне на видео съдържание. Новата функционалност вече е достъпна за мобилните й приложения за Android и iOS.

Засега единственото изискване е видео каналът на потребителя да има поне 10 000 абонати, което ограничава кръга от хора, които ще се възползват от услугата. Постепенно обаче излъчването на видео на живо ще бъде активирано за всички потребители.

Видео клиповете, предавани на живо ще имат всички характеристики като редовните видео клипове в YouTube. Те могат да бъдат търсени, намерени чрез препоръки или плейлисти, и защитени от неправомерна употреба.

Приходите от услугата ще идват чрез приложението Super Chat. То дава възможност на всеки потребител да изпрати платено съобщение, което ще е по-видимо за автора на видеото. Текстът ще е оцветен в червено в продължение на до 5 часа като продължителността може да се увеличи с допълнително заплащане. 

Подкрепи Economic.bg