Цветанов: Има 20% шанс да подкрепим правителство на Реформаторите

Мнозинство от 130-140 депутати ще осигури стабилност, но политиките му трябва да са ясни

Цветанов: Има 20% шанс да подкрепим правителство на Реформаторите

Снимка: Economic.bg

3686 ~ 1 мин. четене

Около 20% е шансът ГЕРБ да подкрепи Реформаторския блок (РБ) и да съставят заедно нов кабинет в рамките на 43-ото Народно събрание с мандата на Блока, заяви пред Нова телевизия председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Възможностите са много малки, но трябва да проведем тези разговори. Като процентно съотношение можем да сложим 20:80 в полза на несъставяне на кабинет”, посочи Цветанов.

„В момента сме в политическа криза, въпреки че не се говори за нея. Имаме подадена оставка и се правят опити за съставяне на правителство. Съвсем закономерно е да проведем разговор с РБ, защото са наши коалиционни партньори. При сегашната конфигурация на 43-ти парламент, виждате, че има доста различни мнения“, обясни Цветанов. По думите му без подкрепата на ГЕРБ няма как да се осъществи правителство.

Политиците трябва да седнат да си говорят, каза още вторият в ГЕРБ. И посочи, че в момента държавата е в политическа криза, а едно парламентарно мнозинство ще даде стабилност на държавата. „Но ако има 130-140 депутати мнозинство, ние трябва да знаем какви ще се политиките, които ще отстоява това мнозинство”, обясни той.

„Ако не отидем на подобен разговор, тогава другата интерпретация ще бъде, че ГЕРБ се държат високомерно. Когато ще се провеждат разговори, не можеш да кажеш, че те нямат никакъв резултат. Когато се проведе, тогава ще има вече яснота“, допълни още Цветанов.

Подкрепи Economic.bg