400 чужди туристи са изгонени от 5-звезден хотел в Мармарис

Причината е конфликт между собственика и наемателя на Munamar Beach Hotel 5*

400 чужди туристи са изгонени от 5-звезден хотел в Мармарис
8564 ~ 1 мин. четене

Около 400 туристи са изгонени от 5-звезден хотел в турския курорт Мармарис, пише изданието Hurriyet. Причината за случилото се е конфликт между собственика на хотела и наемателите.

Munamar Beach Hotel 5* се намира в Мармарис и е популярен с чуждестранните си туристи, включително руснаци, украинци и британци. В сряда вечерта в хотела пристигат полицаи, които са съобщили на всички туристи и персонала, че трябва да напуснат хотела.  

Решението е взето след две години на съдебни спорове между собственика на хотела шейх Ахмед Али Ал Тани и наемателите, които не са могли да се споразумеят за условията в края на петгодишния им договор. Собственикът на хотела през 2015 г. е поискал увеличение на наема до 1.2 млн. долара. Наемателите пък поискали възстановяване на средствата, вложени в обновяването на сградата, но в крайна сметка съдът се е произнесъл в полза на собственика, пише вестникът.

Някои от туристите незабавно са били прехвърлени в други хотели, но в разгара на сезона е било трудно да се намерят свободни стаи. Туроператорите ще поемат всички разходи около форсмажорните обстоятелства.

Подкрепи Economic.bg