Twitter обмисля да използва биткойн в бизнеса си

Компанията проучва вариант да плаща на партньорите и на служителите си в криптовалута

Twitter обмисля да използва биткойн в бизнеса си

Снимка: БТА

372 ~ 1 мин. четене

Twitter Inc обмисля да държи биткойн в баланса си, но все още не е направил промени, заяви финансовият директор на социалната медия Нед Сегал пред CNBC. Компанията обмисля как може да плаща на партньорите или служители си, използващи биткойн, ако поискат да извършват транзакции с виртуалната валута.

„Можем да помислим дали ще обменяме долари в биткойни по време на транзакцията или ако искаме биткойн в нашия баланс, да бъдем готови да извършим тази транзакция“, каза Сегал.

Коментарите му идват няколко дни, след като Tesla Inc на милиардера предприемач Илон Мъск разкри, че е купила биткойни за 1.5 млрд. долара и скоро ще приеме криптовалутата като начин на плащане при покупка на електромобилите.

Акциите на Twitter поскъпнаха с 8%, след като във вторник компанията надхвърли прогнозите на Уолстрийт за тримесечните продажби и печалба. Компанията отчете възстановяване на приходите от реклама.

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси, който управлява и разплащателната компания Square Inc, е известен ентусиаст на биткойни и заяви, че вярва, че интернет ще има своя собствена валута.

Square през октомври заяви, че е закупил около 4 709 биткойна на обща покупна цена от 50 милиона долара.

Подкрепи Economic.bg