Twitter закри 70 млн. акаунта за два месеца

Това е част от стратегията на компанията да се бори с разпространението на фалшиви новини и пропаганда

Twitter закри 70 млн. акаунта за два месеца

Снимка: Pixabay

468 ~ 1 мин. четене
Микроблогинг платформата Twitter е закрила 70 млн. акаунта през май и юни, съобщава Washington Post. Действията на социалната мрежа са насочени към намаляване на потока от дезинформация.

Не само Twitter, но и останалите популярни платформи, като Facebook например, са подложени на силен политически и обществен натиск да се справят с разпространението на фалшиви новини и пропаганда. За тази цел компаниите започнаха да наемат все повече хора, които да следят публичното съдържание, което се публикува чрез тях, въвеждат автоматизирани системи за филтриране на съдържанието и системи за потвърждение на самоличността на притежателите на акаунтите.

„Трудно е да се повярва, че 70 млн. акаунта са били засегнати, след като Twitter има само 336 млн. активни потребители“, коментира пред Reuters анализаторът на Wedbush Майкъл Пачър. Според него голяма част от тези акаунти са били „спящи“, т.е. не са се използвали активно. „Това действие трябва да има малко влияние върху дейността на компанията“, смята той.

Според източник на Washington Post обаче агресивното премахване на нежелани акаунти може да доведе до рязко намаляване на броя на месечните активни потребители през второто тримесечие.

Поради подобренията в технологиите и процесите през изминалата година, сега премахваме 214% повече акаунти, които нарушават правилата ни за спам, се казва в съобщение на Twitter от миналия месец.
Подкрепи Economic.bg