„Юбекс-България“ ще достави под наем 10 локомотива на БДЖ

Компанията е предложила значително по-ниска цена от обявената в обществената поръчка

„Юбекс-България“ ще достави под наем 10 локомотива на БДЖ

Снимка: БДЖ

1748 ~ 1 мин. четене

„БДЖ – Пътнически превози“ избра компанията „Юбекс- България“ ЕООД да достави под наем 10 електрически локомотиви Siemens Vectron на БДЖ. Решението е факт, след приключване на работата на комисията по обявената процедура: „Доставка чрез наемане на 5 (пет) броя магистрални електрически локомотива плюс опция за доставка чрез наемане на допълнителни до 5 (пет) броя магистрални електрически локомотива”, съобщават от държавната железница.

Другите двама кандидати, които бяха допуснати до втория етап на поръчката са „ЕЛЛ Германия” ГмбХ  и „Ес Рейл Лииз” ООД. Класираният участник на първо място обаче е предложил икономически най-изгодна оферта от 8 468 400,00 лв. без ДДС, която е и по-ниска от обявената прогнозна стойност в процедурата. Обявената обществена поръчка, на 3 април, беше на обща стойност 25.7 млн. лв.

Цената, която е предложена от „Юбекс- България“ включва стойност на наем на 5 броя локомотиви модел Siemens Vectron, техническа поддръжка, ремонт и резервни части, както и застраховка и въвеждане в експлоатация. В обхвата на наема са включени и теоретично и практическо обучение на ремонтен и експлоатационен персонал.

Срокът на договора е 24 месеца и с възможност за подновяване за срок от 12 месеца и с опция да се наемат още 5 допълнителни локомотива. Доставката на първите локомотиви е от 60 до 90 дни след подписването на договора.

Подкрепи Economic.bg