Uber отново ще работи в Лондон

Гигантът за споделено пътуване получи нов лиценз за работа

Uber отново ще работи в Лондон

Снимка: Pixabay

Uber си осигури правото да продължи да работи в Лондон, след като съдия уважи жалбата му срещу Транспорт за Лондон (TfL).

Гигантът за споделено пътуване получи нов лиценз за работа в британската столица за период от година и половина.

Уестминстърският магистратски съд се произнесе в полза на Uber почти година, след като TfL отказа на фирмата да удължи лиценза ѝ поради опасения за безопасността.

Според магистратите има „достатъчно увереност, че Uber London Ltd [ULL] вече не представлява риск за обществената безопасност ... въпреки историческите пропуски“.

Едно от основните опасения за безопасността на TfL, продиктували отказа на лиценза миналия ноември, беше, че до 14 000 пътувания с Uber са били обслужвани от нелицензирани шофьори чрез измама – те влизали в приложението, използвайки идентификатори на други хора.

Кметът на Лондон Садик Хан заяви, че TfL е "абсолютно прав" да не поднови лиценза на Uber миналата година, но призна, че компанията е "направила подобрения".

Той обаче добави: „Мога да уверя лондончани, че TfL ще продължи да следи отблизо Uber и няма да се поколебае да предприеме бързи действия, ако не успеят да спазят строгите стандарти, необходими за защита на пътниците.“

Коментари: 0