Uber пусна хеликоптерна услуга от Манхатън до летище JFK

Ще има обаче ограничения за ползването й

Uber пусна хеликоптерна услуга от Манхатън до летище JFK
Uber обяви нова хеликоптерна услуга между Манхатън и летище Джон Ф. Кенеди (JFK) в Ню Йорк.

В Uber хеликоптера, който трябва да започне работа на 9 юли, ще бъдат транспортирани пътници между Долен Манхатън и JFK само за осем минути при очаквана цена от $200-250, пише "Индипендънт".

В момента пътуването може да отнеме най-малко един час с кола, както и до повече от два часа в пиков час.

Възможностите за обществен транспорт между града и JFK включват метро и жп линията Лонг Айлънд и отнемат между 50 и 75 минути.

Услугата Uber Copter ще бъде достъпна само за членовете на Uber Platinum и Diamond, както и за първите две нива на програмата за лоялност на компанията Uber Rewards.

Премиум клиентите ще могат да резервират Uber Copter при поискване или до пет дни предварително.

Хеликоптери позволяват пътуване на пет пътника и ще работят между понеделник и петък в следобедните пикови часове.

Ограничения ще се налагат и върху багажа, тъй като хеликоптерите не разполагат с капацитет и пространство за пренасяне на излишен багаж. На пътниците на Uber Copter ще бъде позволено да носят само една чанта с тегло до 18 кг и една лична чанта.

Хеликоптерите ще потеглят и ще се приземяват от хеликоптерна площадка близо до ферибота Стейтън Айлънд на остров Манхатън ще стигат от и до терминал 8 на летище JFK.

Ерик Алисън, ръководител на Uber Elevate, каза: „Това е пътуване, което много пътници предприемат ежедневно и ние виждаме възможност да им спестим огромно количество време".

"Нашият план е да внедрим Uber Copter за повече клиенти на Uber и в други градове, но искаме да го направим както трябва."
Коментари: 0