„Юнайтед Груп“ договори сделката за вестниците „Телеграф“ и „Монитор“

Компанията обяви, че изданията ще бъдат подобрени и ще се развиват дигитално

„Юнайтед Груп“ договори сделката за вестниците „Телеграф“ и „Монитор“

Снимка: Колаж

Медийната компания „Юнайтед Груп“, която вече притежава телеком оператора Vivacom и „Нова телевизия“, финализира сделката и за вестникарската група „Вестник Телеграф“ ЕООД, еднолична собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски. Сделката включва и шестте вестника в групата, сред които „Телеграф“ и „Монитор“.

„Развълнувани сме да обявим тази сделка. България е привлекателен пазар за „Юнайтед Груп“ и бизнесът с „Телеграф“ добре допълва другите ни медийни активи тук, давайки ни липсващия компонент – печатни медии“, каза изпълнителният директор на водещия доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа Виктория Боклаг.

Според него има възможност за бъдещо подобряване на всички издания в групата на „Телеграф“, както и за преминаване към дигитално съдържание, „което ще засили дигиталното ни портфолио в България“.

„Вестник Телеграф“ ЕООД управлява няколко търговски марки:

  •  „Телеграф“ – ежедневник;
  •  „Монитор“ – ежедневник
  •  „Мач Телеграф“ – спортен ежедневник;
  •  „Политика“ – политически и икономически седмичник;
  •  „Europost“ – англоезичен седмичник;
  •  „Борба“ – регионален ежедневник от област Велико Търново.

Очаква се сделката да приключи през  първото тримесечие на 2021 г. и подлежи на обичайни регулаторни одобрения.

„Юнайтед Груп“ навлезе на българския пазар, когато през 2019 г. спечели търг за придобиването на Vivacom, водещата телекомуникационна компания в страната. Това бе последвано от придобиването на най-голямата мултиплатформена медийна компания в България – „Нова Броудкастинг Груп“, което бе завършено през януари 2021 г.

Коментари: 0