UniCredit с първа стъпка към пълно напускане на Турция

Италианската банка обаче отбелязва, че засега решението ѝ не е окончателно

UniCredit с първа стъпка към пълно напускане на Турция
UniCredit е предприела първи стъпки към евентуално бъдещо пълно оттегляне от Турция. Днес банката е потвърдила, че е започнала преговори с турския индустриален конгломерат Koc Holding относно съвместното им дружество Koc Financial Services в югоизточната ни съседка, пише Reuters.

В петък информационна агенция съобщи, че италианската банка е постигнала споразумение, с което да ограничи зависимостта си от турската търговска банка с национален мащаб Yapi Kredi – ход, който се разглежда като първа стъпка на UniCredit към пълното ѝ оттегляне от засегната от рецесия Турция.

Като част от плана италианската бака ще продаде половината от своя дял в съвместното дружество Koc Financial Services на своя партньор Koc Holding. Именно Koc Financial Services контролира банката Yapi Kredi. Информацията е на двама източници, запознати с хода на преговорите.

В публикуваното днес изявление, макар че потвърждава постигнатото споразумение, UniCredit подчертава, че засега то не е окончателно и че италианската банка ще променя пазарното си присъствие ако и когато е подходящо.
Коментари: 0