10 уникални хотела-атракции

Ще спите над скали и дървета, ще ви обслужват роботи – и никога няма да го забравите

10 уникални хотела-атракции
5172 ~ 3 мин. четене

Хотелите обикновено не са най-важният акцент в една ваканция. Те са просто удобно и чисто място, на което да преспим. По-важни са забележителностите и местата, които ще посетим. Но някои хотели сами по себе си са атракции.

Вижте 10 хотела, които няма да забравите цял живот, ако ги посетите. Подреждането е на Бизнесинсайдър.

10. Little Mombo Camp, делтата на р. Окаванго, Ботсвана


Докато закусвате, може да наблюдавате минаващите наблизо зебри и лъвове. Хотелът се намира в резервата Moremi Game, предлага външен басейн, луксозни палатки с широки прозорци за наблюдение на красивата околност и дивите животни. Има и природозащитен център, където ще научите повече за африканската фауна и флора. Цената на нощувка тук започва от 1750 долара на човек.

9. Treehotel, Харадс, Швеция


Това буквално е къщичка на дърво, но не детска, а за възрастни. Хотелът се намира в гората край Харадс, село в Северна Швеция. Шест тройни стаи и сауна се намират сред клоните на височина 13-20 фута над земята (4-6 метра). Всички те изглеждат различно – куб или летяща чиния, и, разбира се, са екологични.  Цената на нощувка е от 505 долара.

8. Skylodge, Перу, АндитеАко не се страхувате от високо, трябва непременно да остеднете в този хотел. Стаите са прозрачни кабинки, висящи над скалите. За да стигнете до самата кабинка, трябва да се катерите по скалата и да вървите още нагоре. Всяка от стаите има 4 легла, баня и малка трапезария. Ще се радвате на невероятни гледки срещу цена от 300 долара на нощ.

7. The Whitepod, Ле Серниер, Швейцария


Този хотел се състои от 15 иглута в Алпите, на височина 4000 фута (1200 метра) над морската. Куполите, покрити с бяло платно, се сливат със заснежените върхове. През нощта се осветяват от фенери и се топлят от печки на дърва. През зимата цената за нощувка е от 330 долара на човек, а през лятото – от 235 долара.

6. Qasr Al Sarab Desert Resort, Анантара, Абу Даби


Името на луксозния курорт означава „мираж” и се намира в пустинята. Хотелът има 212 стаи, построени от 5000 работници за почти 3 години. Има басейн, модерен спа център и невероятни ресторанти. От бара може да наблюдавате разходка на камили или просто да се взирате в безкрайните пясъци. Нощувката започва от 2160 долара.

5. The Temple House, Шенгду, КитайТова е древен китайски храм на над 1000 години, превърнат в хотел. В дзен двора може да се отдадете на медитация сред орхидеите, или да поплувате в подземния басейн. Всеки от посетителите получава безплатни плата с невероятни вкусотии като съчуански гозби, торти от чай и сладко желе с годжи бери. Цената на нощувката започва от 222 долара.

4. Seaventures Dive Resort, Малайзия


Това е изоставена нефтена платформа в Селебско море, превърната в хотел за любители на подводните спортове от 2008 г. насам. Тук директно от стаята си може да се гмурнете в дълбините на морския свят. Цената на нощувката е от 210 долара, като за подводните занимания се плаща допълнително.

3. Weird Hotel, Сасебо, Япония


Ако търсите странна, но евтина ваканция, това е едно от местата за вас. Персоналът се състои почти изцяло от роботи, а хотелът се намира в развлекателния парк Huis Ten Bosch в югозападния японски град. Още с регистрирането си в хотела туристите са посрещнати от японскоговорящ хуманоиден робот и англоговорящ динозавър робот. Пикола-роботи отнасят багажа до стаите. Единствено камериерките не са роботи, а хора от плът и кръв. Цената за нощувка е 80 долара.

2. Hotel Marques de Riscal , Елсиего, Испания


Дизайнът на хотела е на легендарния архитект Франк Гери. По-голямата част от покрива е от нагънати метални листове, отразяващи небето, хълмовете и заобикалящите лозя и планини. Всяка от 43-те стаи има наклонени стени, прозорци на зиг-заг, високи тавани и обзавеждане в стил ар деко. Изглежда повече като произведение на изкуството, а не като хотел. Цената за нощувка е от 350 долара.

1. The Ice Hotel, Юкасярви, Швеция


Хотелът е направен от над 4000 тоkа лед. Намира се в северното шведско селце Юкасярви (Jukkasjarvi) и разполага с 19 ръчно изработени апартамента с невероятни и странни скулптури. Край лобито има и леден бар. Официално отвори през декември м.г., но ако искате да го посетите, побързайте - работи до март, а после ще се разтопи. Цената за нощувка е от 400 долара.

Подкрепи Economic.bg