Уолстрийт завърши седмицата със солидни печалби

S&P 500 приключа трета поредна сесия на рекордни нива

Уолстрийт завърши седмицата със солидни печалби

Снимка: Pixabay

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви, че икономиката на САЩ ще расте много по-бързо поради ваксинациите и фискалната подкрепа. Американските индекси се покачиха до нови рекорди и затвориха петъчната сесия до най-високите си нива. Dow Jones се повиши с 300 пункта, или 0.9% до 33 800, докато S&P 500 спечели 0.77% до 4 128, затваряйки трета поредна сесия на рекордни нива. Технологичният NASDAQ нарасна с 0.5% до 13 900.

Инвеститорите отново насочиха поглед към акции, които биха спечелили от възобновяването на икономиката. Акциите на Carnival се повишиха с 2.5%. Уолстрийт завърши седмицата със солидни печалби на фона на нарастващия оптимизъм. За седмицата Dow Jones и S&P 500 се покачиха съответно с 2% и 2.7%, записвайки най-добрата си седмица от началото на февруари. NASDAQ нарасна с 3.1%, след като биковете в технологичния сектор отново надделяха.

В Европа индексите приключиха сесията със смесени резултати. Немският индекс DAX се покачи с 0.2%, докато FTSE 100 се плъзна с 0.4%. Ценните метали бяха под натиск от ръст в покупателната стойност на американската валута.

Акценти днес

Продажби на дребно  – Еврозона

Икономическият календар ще бъде оскъден в понеделник. Единствените значими данни, които ще получим, са за продажбите на дребно в Еврозоната. Очакванията са на месечна база те да са се покачили с 1.7%. Продажбите на дребно са един от основните показатели за потребителските разходи, които представляват по-голямата част от икономическата активност.

Инструмент на фокус

Boeing

Акциите на компанията направиха успешен пробив на горната граница на техническа фигура възходящ триъгълник. Това е индикатор за повишение в цената, като цената направи нормална корекция до около горната, същото това ниво през последните седмици. Очакванията ни са цената на акциите да остане ограничена над 224 USD и движението на графиката да съответства с ръста на американската икономика.

EUR/CAD

Валутната двойка се намира в низходящ тренд от началото на годината. Всеки опит за корекция на движението беше ограничен около 25 периодната експоненциална средна. През последните няколко сесии цената отново достигна тази зона на съпротива, която този път съвпадна с психологическите 1.500. Линиите на бавния Стохастик също успаха да се пресекат, което затвърди мечите ни нагласи.  

WTI

Цените на петрола отново се понижиха до 60 USD за барел. Цената на черното злато остана под натиск от ръст в стойността на американския долар и решението на OPEC+ да започне постепенно да възобновява производството на петрол. Движението в цената сформира триъгълник, като пробив на една от двете линии може да даде началото на нов тренд.

US 500

S&P 500 успя да затвори три поредни сесии на нови рекордни нива. Стойността на индекса направи силно възходящо движение през последните няколко седмици, като множество инвеститори ще следят за сигнали за корекция през тази и следващата седмица. Ако наистина корекцията стане факт, очакванията ни са да не продължи под психологическите 4 000 пункта.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0