Уволненият Ивайло Денчев стана временен шеф на АПИ

Само преди седмица същият бе освободен от поста си в агенцията, тъй като бе част от екипа на уволнения Апостол Минчев

Уволненият Ивайло Денчев стана временен шеф на АПИ

Снимка: МРРБ

2240 ~ 1 мин. четене
Глория Христова Автор: Глория Христова

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова назначи временно за шеф  Агенция „Пътна инфраструктура“ инженер Ивайло Денчев, когото уволни само преди седмица. С нейна заповед сега той е определен за изпълняващ длъжността председател на Управителния съвет на АПИ и ще заема поста до избирането на титуляр, съобщават от пресцентъра на ресорното ведомство.

От съобщението не става ясно с какви мотиви е избран именно Денчев. Преди седмица обаче той бе уволнен заедно с бившия председател на агенцията инж. Апостол Минчев, като част от неговия екип.

Припомняме, че министър Комитова отстрани ръководството на пътната агенция с мотив, че инж. Минчев е издал заповед, с която спира важни ремонти по републиканската пътна мрежа. Той обаче заяви, че именно Комитова е дала устно разпореждане за спиране на ремонтите. Тя, от своя страна, отрече да е била наясно с тези действия на ръководството на АПИ. Преди дни Комитова заяви, че новото ръководство трябва да спре заповедта

В момента имената на Денчев и Минчев не фигурират в сайта на пътната агенция. Там е единствено името на третия член на Управителният съвет – Веселин Пейков, който е в отпуск и все още заема поста.

Регионалният зам.-министър Тодор Анастасов също беше уволнен, като най-вероятно причина е това, че именно той е предложил инж. Минчев за председател на АПИ. 

Подкрепи Economic.bg