Комитова: Разбрахме последни за заповедта на шефа на АПИ

Ресорният министър коментира, че при проведената вчера среща с ръководството на АПИ не е била уведомена за намерението им да спрат всички ремонти

Комитова: Разбрахме последни за заповедта на шефа на АПИ

Снимка: МРРБ

2456 ~ 2 мин. четене
Глория Христова Автор: Глория Христова

Служебният регионален министър Виолета Комитова твърди, че не е била наясно с намерението на председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ да спре всички ремонтни дейности по републиканската пътна мрежа. Пред медии тя коментира, че при проведена среща вчера с вече уволнения инж. Апостол Минчев са обсъждали други въпроси, но ръководството на Пътната агенция не е поставило въпроса за евентуално спиране на ремонтите.

Ние разбрахме по-късно и в 15.00 ч. го уволних. Това е много сериозен проблем. Може да се разглежда като неуважение към министерството или като саботаж“, коментира Комитова.

Тя заяви, че е странно как до петък АПИ е разпоредило разплащане по договори, а изведнъж от понеделник нарежда спиране на плащания към други фирми.

Решението ще бъде коригирано. Министерството все още няма информация до колко кметове и фирми е стигнало писмото на инж. Минчев. Информацията ще бъде систематизирана в петък, като тогава се очаква да се разбере работата по кои обекти е спряна. Комитова увери, че министерството ще намери решение.

Звъняха ни фирми и кметове, които са притеснени заради спрените ремонти. Това нареждане е издадено, без да бъде стиковано с мен“, заяви Комитова.

Тя посочи, че единият от членовете на УС на АПИ е в отпуск. Комитова заяви, че вече мисли за ново ръководство на Агенцията, но такова решение не може да се вземе от днес за утре. 

По отношение на подадения сигнал до главния прокурор за финансовите нарушение на АПИ по време на предишното ръководство в лицето на Георги Терзийски, Комитова коментира, че договорените ремонтни дейности, които надхвърлят определения бюджет на агенцията, може да се разглеждат като лошо управление или „умишлено поставена бомба“, която е имала за цел да саботира дейността на служебното правителство.

„Терзийски или не е знаел какво прави, или е разчитал на ново министерско постановление, за да си осигури средства по надхвърления бюджет“, заяви ресорният министър.

Подкрепи Economic.bg