Комитова уволни новия директор на АПИ

Апостол Минчев е проявил своеволие като е спрял дейности по пътни ремонти

Комитова уволни новия директор на АПИ

Снимка: МРРБ

3866 ~ 2 мин. четене
Глория Христова Автор: Глория Христова

Служебният регионален министър Виолета Комитова уволни председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Апостол Минчев. Причината – проявено от него своеволие да спре всички строителни дейности на пътната агенция. Той е разпоредил писмено преустановяване на работата и изтегляна на техниката до второ нареждане, посочват от министерството.

Инж. Минчев си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на ресорното министерство. Писмото за спиране на всички проекти, свързани с ремонти и реконструкция на републикански пътища  на практика блокира дейността на фирмите.

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов е успял да се свърже с инж. Минчев. В телефонен разговор той му е съобщил, че цялото ръководство на АПИ е сменено. Повод за обаждането е бил спрян ремонт на пътя Ботевград-Ребърково, съобщава регионалната медия „Ботевград“. Засега не е ясно кои са новите назначения.

Междувременно Комитова кани на среща в министерството всички кметове и фирми, засегнати от писмото на Минчев, в петък, 23 юли, от 11.00 ч.

Първата строителна фирма, която сигнализира за замразени ремонти до второ нареждане, беше пловдивската „Европейски пътища“ АД. Вчера управителят на фирмата Маргарита Попиванова коментира, че е получила заповед от АПИ работата по всички обекти да бъде преустановена. В резултат на това, компанията е демобилизирала техниката. Така на практика е спряна работата по Околовръстното шосе на Пловдив, по пътя за Лилково, Кърджали – Асеновград, Карлово – Пловдив I-6, Лъки, Асеновград – Първомай, Асеновград – Садово.

Припомняме, че ресорният министър смени ръководството на пътната агенция и назначи инж. Апостол Минчев на мястото на Георги Терзийски. Мотивът беше, че агенцията е извършвала авансови плащания, които не са позволени. Няколко дни след встъпването си в длъжност инж. Минчев започна ревизия в агенцията и обяви, че ще се проверява всеки един договор. Той даде заявка, че ще обърне внимание на качеството на магистралите.

В началото на юни именно ижн. Минчев сигнализира за нарушение при строителството на магистралите „Тракия“ и „Марица“.

Подкрепи Economic.bg