Комитова уволни един от заместниците си – дал ѝ лош съвет (ОБНОВЕНА)

Причината – предложил е за шеф на Пътната агенция инж. Апостол Минчев, който преди дни разпореди спирането на важни пътни проекти

Комитова уволни един от заместниците си – дал ѝ лош съвет (ОБНОВЕНА)

Снимка: МРРБ

1772 ~ 1 мин. четене
Глория Христова Автор: Глория Христова

Единият от тримата заместник-министри на регионалното развитие и благоустройството – Тодор Анастасов – е уволнен. Той е потвърдил информацията пред вестник „24 часа“. Отстраняването му от поста е станало с телефонно обаждане тази сутрин, тъй като Анастасов е в отпуск.

Самият той е бил лаконичен пред „24 часа“ и само е коментирал, че е „очаквал нещо такова“. Причината за уволнението му най-вероятно е, че именно той е предложил инж. Апостол Минчев за председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), твърдят източници на вестника и на БНР.

Припомняме, че инж. Минчев беше уволнен от поста си от регионалния служебен министър Виолета Комитова заради негово разпореждане, с което спира всички ремонти по републиканската пътна мрежа.

Заповедта на премиера за напускането на зам.-регионалния Анастасов все още не му е връчена. Не е ясно дали служебният кабинет ще има възможност да назначи нов зам.-министър през оставащите дни на своето управление.

Малко по-късно от МС обявиха, че със заповед на министър-председателя Стефан Янев Атанасов е освободен от длъжността, без обаче да се посочват мотиви.

Подкрепи Economic.bg