\"В технологичен балон сме и е по-лош от този през 2000 г.\"

Марк Кюбан, предприемач и един от създателите на първите сайтове, които предават на живо

Цитат на деня:

\
3881 ~ 1 мин. четене
"Ако сме мислили, че преди години е било глупаво да инвестираме в публични интернет сайтове, които нямат шанс да оцелеят, то сега е много по-лошо. Намираме се в технологичен балон и е по-лош от този през 2000 г.". Такова мнение изрази милиардерът предприемач Марк Кюбан, който е един от създателите на първите сайтове, които предават на живо.

Надценените технологични компании днес са основно непублични, пише той в своя блог. Това прави положението за инвеститорите доста по-опасно, според Кюбан. "Тогава компаниите, в които хората инвестираха, бяха публични. Те може и да бяха ужасни компании, но това, че бяха публични, означаваше, че инвеститорите разполагаха с ликвидност да продадат акциите си," казва собственикът на баскетболния отбор Далас Маверикс.

Изказването на Кюбан идва два дни, след като технологичният борсов индекс Nasdaq достигна 5 000 пункта за първи път от технологичния балон през 2000 г.

Този път обаче Кюбан не е притеснен за публичните компании. Според него така наречените бизнес ангели и други инвеститори в непублични компании в момента предприемат по-опасни ходове, отколкото търгуващите с акции на борсата преди 15 години.
Коментари: 0