Валери Симеонов трябва да подаде оставка, показва допитване

Само 16% са против оставката на вицепремиера

Анкета на Economic.bg:

Валери Симеонов трябва да подаде оставка, показва допитване

Вицепремиерът по демографската политика Валери Симеонов трябва да подаде оставка заради изказването си срещу майките на деца с увреждания. Това показват обобщените резултати от анкета на сайта Economic.bg, в която участваха над 2000 души.

Попитахме читателите си „Трябва ли Валери Симеонов да подаде оставка след изказването си срещу майките на деца увреждания?”. Половината от гласувалите - 50% отговарят: „Да, човек с такова мислене няма място в управлението”. Други 30% също смятат, че Симеонов трябва да напусне поста си, тъй като коментарът му е циничен и недопустим. Положително отговарят и други 4% от респондентите с мотив, че това е поредната му изцепка.

Общо 16% подкрепят вицепремиера като 7% казват, че той не трябва да подава оставка, тъй като е успешен политик, 4% от участвалите в допитването смятат, че така ще падне цялото правителство , а други 5% добавят, че Симеонов „поне може да се извини”.

Анкетата е проведена в сайта Economic.bg между 23-29 октомври и в нея са гласували 2012 човека.

Може да гласувате в новата ни анкета на сайта. Тази седмица ви питаме "Одобрявате ли огромните разходи, заложени в Бюджет 2019?". 

Коментари: 0