Възраждат един от големите хотели в Пловдив (снимки)

Инвестицията възлиза на 6 милиона евро

Възраждат един от големите хотели в Пловдив (снимки)

Един от знаковите и най-големи хотели в Пловдив ще посрещне с обновена визия и нов собственик гостите на Европейската столица на културата през 2019 г. Комплекс SPS бе закупен през юли тази година от фирма „Хотел Пловдив 2019“, в която основни акционери са пловдивските компании „Подем“ и „Щром“. Новите собственици успяха за по-малко от 4 месеца да реиновират повече от половината от 130-те стаи, конферентните зали, фоайето и паркинг пространството. Изцяло е сменен мениджърският екип на хотела.

„Комплексът не е спирал да работи, модернизирането се извършва поетапно“, обяснява неговият изпълнителен директор Георги Динков. „Ремонтира се етаж по етаж, като по този начин не се нарушава спокойствието на гостите“. В хода на обновяването са направени стаи и инфраструктура за достъпност за хора с увреждания, допълва Дима Стойчева, управител на хотелската част.


По план ремонтът трябва да приключи до края на годината и ще струва 950 000 лева. Освен, че разполага с една от най-големите леглови бази в града, за 193 човека, SPS - бизнес хотелът на Пловдив, предлага и възможност за конгресен туризъм – има 2 конферентни зали за по 50 човека и една зала за 100 човека.


Планирано е изграждането на нов модерен бизнес център и ново хотелско тяло на 16 етажа с 200 помещения за настаняване. Ще има също и голям СПА център с басейн, фитнес, релакс зона, съобразен с най-новите тенденции. Инвестицията ще бъде на стойност 6 милиона евро, конкретизира г-н Динков.


Посетителите на SPS вече се наслаждават на приятната обстановка, питиета и ново меню в „Emotion“ Bar & Dinner – лоби барът на хотела. Предстои основен ремонт и разширяване на един от ресторантите и на нощния бар. През лятото на разположение на всички гости е зоната за релакс с градина и басейн.


В бизнес хотела на Пловдив, който е на 2 км от центъра на града, се предлагат и над 100 офиса с различна големина. Реновирането им е според изискванията на наемателя и се извършва до 20 работни дни, гарантира Росица Благоева, управител на офис центъра.


SPS е един от малкото хотели в България, в който има зарядна станция за електромобили. Паркингът, закрит и открит, е със 140 паркоместа, приспособен е за маневриране и на големи автобуси. 
Коментари: 0