Вече се мисли за премахване на пръстовите отпечатъци в болниците

БСП имат такова предложени, което може да стане факт при следващия здравен министър

Вече се мисли за премахване на пръстовите отпечатъци в болниците
Две седмици след въвеждането на пръстовите отпечатъци като средство за идентификация в болниците, вече се говори за тяхното премахване. Депутатът от БСП д-р Емил Райнов каза за Дарик, че се обмисля системата, която струваше на здравната каса около 400 хил. лв., да бъде премахната. Според него система за вход в болниците е "едно пълно безумие".

Управителят на НЗОК д-р Глинка Комитов коментира, че премахването на пръстовия идентификатор няма да върне на касата парите, похарчени за внедряването му като система. По неговите думи обаче, ако следващият здравен министър намери начин да прекрати действието на новата регистрационна система, то касата ще бъде длъжна да го изпълни.

От 1 ноември пръстовият идентификатор стана задължителен метод за регистрация в болници. Само за чекиралите се чрез него пациенти здравната каса вече заплаща дължимото на лечебните заведения.
Въвеждането на пръстов идентификатор като задължителен вход за болници първоначално бе предвидено за началото на октомври. По-късно обаче този срок бе отложен с месец, а като причина бе посочен фактът, че не всички лечебни заведения са успели да купят необходимите четци за пръстова идентификация.
Коментари: 0