Великобритания отваря полеви болници и отново затваря училищата в Лондон

Болниците във Великобритания са изправени пред сериозна криза

Великобритания отваря полеви болници и отново затваря училищата в Лондон

Снимка: БТА

Великобритания задейства отваряне на полеви болници, създадени в началото на пандемията, и затвори основните училища в Лондон в петък вечер.

Нов щам на COVID-19

Правителството се опитва да се противопостави на бързото разпространение на много по-заразния щам на коронавируса, който се разпространява главно на Острова, пише Reuters.

С повече от 50 хил. нови случая на COVID-19 на ден тази седмица, здравната служба заяви, че се подготвя за очакван прилив на пациенти и се нуждае от повече легла.

Тъй като столицата е една от областите, най-силно засегната от новия щам на вируса, с до 70% по-заразен, правителството също така реши да затвори всички основни училища в Лондон, като отмени решение за отварянето им, взето само преди два дни.

Великобритания се бори с нова вълна на вируса, който вече е убил над 74 хил. души и е смазал икономиката. Една от най-силно засегнатите от пандемията държави в света регистрира 53 285 случая през последните 24 часа в петък и 613 нови смъртни случая.

Полевите болници са направени от военните за броени дни на места като конгресни центрове. Досега обаче те едва са били използвани, но остават в готовност.

Коментари: 0