Великобритания отделя още 3 млрд. паунда за Brexit

\"Преговорите за бъдещите ни отношения с Европейския съюз са в критична фаза\", каза финансовият министър Филип Хамънд

Великобритания отделя още 3 млрд. паунда за Brexit

Снимка: Pixabay

980 ~ 1 мин. четене

Финансовият министър Филип Хамънд връчи официалния бюджет на правителството на Великобритания във време, когато управляващата консервативна партия е изправена пред предизвикателни политически и икономически обстоятелства.

При представянето на разпределението на средствата Хамънд обеща да отдели 3 млрд. паунда през следващите две години за планиране на извънредни ситуации при Brexit.

"Преговорите за бъдещите ни отношения с Европейския съюз са в критична фаза", каза той. Вече инвестирахме близо 700 млн. паунда в подготовката на Brexit, а днес през следващите две години отделяме още 3 млрд. паунда", добави министърът.

Хамънд накратко описа целта, търсена от правителството - "глобалната Великобритания" или процъфтяваща икономика с равни възможности за всички, където всеки ще може да мечтае за собствен дом и да го притежава. По този повод той обеща да изгради 300 000 нови жилища годишно до средата на 2020 г. и каза, че управляващата партия ще се справи с неефективността на пазара на имоти, пише CNBC.

Другата цел е цивилизована и толерантна държава, отворена към външния свят и бъдещето. Според министъра днес такова общество не може да бъде изградено, но той ще направи всичко възможно да положи основите. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg