Видео наблюдение в столичните автобуси

Фирмите ще покрият нередности при ремонтите, обяви Фандъкова

Видео наблюдение в столичните автобуси
172 ~ 1 мин. четене

„Да пазим онова, което се гради с парите на всички ни”. За това призова гражданите на София столичният кмет Йорданка Фандъкова в ефира на Нова тв, визирайки „зелените” трамвайни линии в района на Руски паметник. Броени дни след поставянето на тревната настилка, тя беше почти унищожена заради движението на леки коли върху нея.

Фандъкова коментира, че ако има забележки по ремонтите в столицата, фирмите-изпълнители по отделните проекти покриват всички разходи при евентуални нередности. Те плащат за щетите както по време на самия ремонт, така и в рамките на гаранционния срок, категорична бе тя.

Новият 2-процентен данък в полза на общините, за който се заговори през последните дни, ще бъде част от съществуващият 10-процентен налог върху общия доход, посочи Фандъкова.

„Мисли се в посока децентрализация и по-голяма гъвкавост, но все пак, нека си даваме сметка, че това не е еднозначно, защото засяга и бизнеса, и гражданите”, съобщи столичният кмет.

Тя обяви, че процедурата по въвеждане на постоянен контрол в превозните средства на градския транспорт продължава. „Започна и монтирането на камери в част от автобусите, 2-3 линии вече разполагат с такива.”

Фандъкова посочи номинирания от БСП кандидат за кмет проф. Михаил Мирчев като свой основен опонент на предстоящите избори през октомври.

Подкрепи Economic.bg