Вигенин: ДПС спасява ГЕРБ във всички важни гласувания

Депутатите на БСП напускат парламента, тъй като всички други възможности са се изчерпали, отбеляза секретарят на ПГ на БСП

Вигенин: ДПС спасява ГЕРБ във всички важни гласувания
Тези дни буквално на всички стана ясно, че това управление зависи от ДПС, заяви депутатът от БСП Кристиан Вигенин в студиото на bTV. По думите му решението на депутатите от левицата да напуснат парламента е взето, тъй като всички други възможности са се изчерпали. 

„Последният удар бяха промените в Изборния кодекс и нежеланието на управляващите да започнат процедура за избор на нова ЦИК, както е предвидено по закон”, мотивира се той.

„В момента имаме една задкулисна подкрепа – ДПС спасява ГЕРБ във всички важни гласувания, Патриотите са пред разпад и това правителство не е това, което започна управлението в началото на мандата”, каза Вигенин.

Промяната в Изборния кодекс плюс нежеланието да се избере нова ЦИК стана с гласовете на ДПС, отбеляза той.

„Цветан Цветанов го каза онзи ден, че всъщност става въпрос за сделка между ГЕРБ и ДПС по отношение на преференцията. То беше видно и в залата, тъй като колегите от ГЕРБ общо взето, с 1-2 малки изключения, стояха, мълчаха гузно и натискаха копчета”, коментира Вигенин.
Коментари: 0