Virgin Galactic и Under Armour показаха екипировката на първите космически туристи

Билет за полет на Virgin Galactic ще струва около 250 000 долара на човек

Virgin Galactic и Under Armour показаха екипировката на първите космически туристи

Снимка: Virgin Galactic

Under Armour представи космическата екипировка, които ще носят първите космически туристи по време на полетите с Virgin Galactic на Ричард Брансън. Двете компании си сътрудничат при разработването на пълна линия космически облекла за Virgin Galactic, която определят като първата колекция, „създадена специално за частни астронавти.“ Колекцията включва скафандри, тренировъчен костюм, обувки и дори сако.

Космическият кораб на Virgin Galactic ще превозва до шест пътника заедно с двамата пилоти до ръба на космоса. Космическият кораб ще се спуска от реактивен самолет на около 40 000 фута, преди да се включи неговия двигател, достигайки над три пъти скоростта на звука, докато се изкачва в земната атмосфера. Тогава космическият кораб и неговите пътници ще "плават" безтегловно за около 10 минути, преди да се върнат обратно, за да кацнат на Земята, подобно на традиционен самолет.

Билет за полет на Virgin Galactic ще струва около 250 000 долара на човек.

При дизайна на екипировката са използвани съвети от треньори на астронавти, пилоти, лекари, стилисти, обявиха от Virgin Galactic. Всеки екип ще бъде лично пригоден за всеки пътник на Virgin Galactic и ще включва национални знамена и значки с имената на пътниците.

Космическият костюм на Under Armor е направен от различни материали, за които Virgin Galactic твърди, че са били тествани строго в среда, подобна на космически полет.

Virgin Galactic прави последни тестове на своя космически кораб, като остава да бъдат направени само няколко последни тестови полета. Към края на юни компанията има 603 клиенти, като много от тях чакат от години за полета.

За времето от последните два тестови полета до ръба на космоса, Virgin Galactic казва, че е получила интерес от над 3000 нови потенциални клиенти.

Компанията планира да започне да изпълнява търговски полети през 2020 г., като Брансън се очаква да лети на първия.
Коментари: 0