Vivacom най-накрая започва да продава iPhone

Компанията успя да се договори с Apple да продава официално устройствата ѝ в България

Vivacom най-накрая започва да продава iPhone
1348 ~ 1 мин. четене
Мирела Вавова Автор: Мирела Вавова

След като години наред Vivacom бе единственият български телеком, който нямаше право да продава iPhone на клиентите си, сега компанията се похвали, че започва да предлага устройствата на Apple в търговската си мрежа. Телекомът обяви, че става официален партньор на гиганта от Купертино за България и добавя към портфолиото си най-новите модели телефони на марката –  iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max и iPhone SE, а също и актуалните iPhone Xr, iPhone 8 Plus и iPhone 7.

Смартфоните на Apple може да бъдат намерени мрежата на оператора от утре, 17 юли. Те ще бъдат достъпни както във физическите, така и в онлайн магазина на Vivacom. 

Новината идва точно година, след като Vivacom подаде жалба срещу американския технологичен гигант в българската Комисия за защита на конкуренцията заради злоупотреба с по-силна позиция на Apple при договарянето на условията. Няколко месеца по-късно, през октомври 2019 г., Vivacom оттегли жалбата си, след като двете страни успяха да постигнат разбирателство и да стартират ползотворни преговори. 

Сега заветният ден настъпи и Vivacom обяви на специално събитие пред журналисти, че продуктите на Apple официално стъпват на рафтовете на магазините ѝ.

Всички клиенти, закупили iPhone с план от Vivacom, получават допълнителни 300 000 МВ интернет за сърфиране в най-бързата мобилна мрежа в България. Бонус мегабайтите на максимална скорост са валидни за първите три месеца от сключване на договора и закупуване на устройството в брой или на изплащане и подсигуряват свободно интернет сърфиране през цялото лято с допълнителни 100 000 MB за всеки от първите три месеца.


“Партньорството с Apple e логична стъпка в разширението на портфолиото от продукти и услуги на Vivacom. Ние се стремим не само да предлагаме най-иновативните продукти и услуги, но и да ги подкрепим с ексклузивни ценови оферти и пакети, така че клиентите ни да получават максимум стойност за средствата, които влагат. Затова съм изключително щастлив, че, подкрепени със специалните ни промоции, висококачествените продукти на Apple ще станат още по-атрактивни за потребителите", сподели Главният търговски директор на VIVACOM Димитрис Лиупис. 

Подкрепи Economic.bg