Volkswagen и JAC правят завод за електрически коли в Китай

Съвместното дружество на двете компании е получило екологично разрешение

Volkswagen и JAC правят завод за електрически коли в Китай

Снимка: Pixabay

1224 ~ 1 мин. четене
Jianghuai Volkswagen Automotive Co - съвместното предприятие на германския автомобилен производител Volkswagen AG и китайската Anhui Jianghuai Automobile Co (JAC), планира да инвестира 5.06 млрд. юана (750.83 млн. долара) в нова фабрика за електрически автомобили в източния китайски град Хефей, съобщава Reuters, позовавайки се на информация от местните власти.

Документ, публикуван в понеделник от района за икономическо и технологично развитие на Хефей, показа, че компанията е получила екологично одобрение за изграждането на завод, способен да произвежда 100 000 изцяло електрически коли годишно.

Говорител на съвместното предприятие потвърди плановете за завода, заявявайки, че одобрението представлява "правилно развитие на проекта". Той каза още, че първият електрически модел на компанията - E20X, ще бъде пуснат през тази година.

Volkswagen, която е най-големият чуждестранен автомобилен производител в Китай, обеща бързо да увеличи производството на автомобили с нулеви емисии като част от стратегията си за растеж в Китай.
Коментари: 0