„ВП Брандс Интернешънъл“ дари дихателна апаратура на шест болници

Дарението е на обща стойност 300 000 лв.

„ВП Брандс Интернешънъл“ дари дихателна апаратура на шест болници

Изпълнителният директор на „ВП Брандс Интернешънъл“ АД Иван Папазов (дясно) и управителят на УМБАЛ „КАСПЕЛА“ доц. д-р Илиан Дойков (ляво) по време на официалната церемония за приемане на дарението

Снимка: ВП Брандс Интернешънъл

2564 ~ 2 мин. четене
Автор: ВП Брандс Интернешънъл

„ВП Брандс Интернешънъл“ АД, правоприемник на „Винпром Пещера“ АД, дари животоспасяваща апаратура от най-висок клас - 10 000 предпазни маски и над 300 многократни защитни облекла, на шест болници в Пловдив, определени от Министерството на здравеопазването за лечение на пациенти с коронавирус.

Дарението е на обща стойност 300 000 лв. и е на разположение в интензивните отделения на МБАЛ "Св. Иван Рилски", "Св. Мина", МБАЛ "Св. Панталеймон", УМБАЛ „КАСПЕЛА“, УМБАЛ „Пълмед“ и УМБАЛ „Св. Георги“. Благородният жест е част от вече предприетите действия на акционерите на компанията в подкрепа на Националния оперативен щаб за справяне с кризата в страната.

Предпазните костюми са произведени в България - специална противовирусна изработка с най-висок клас на защита и са за многократна употреба. Те са изключително леки, позволяват на кожата да диша и не предизвикват алергични реакции. Изработени са от висококачествена непромокаема материя, със защита от 8100 мм. воден стълб. Облеклата се закопчават с водоустойчив цип, а всички шевове по тях са заварени по специфична технология, гарантираща допълнителна устойчивост на защитния екип.


Респираторите са предназначени за спешна помощ и дълготрайни интензивни грижи при пациенти с остра дихателна недостатъчност от всички възрастови групи

„Освен така необходимата ни апаратура и лични предпазни средства, "ВП Брандс Интернешънъл" ни дари и нещо не по-малко ценно, а именно вярата, че не сме сами в борбата с тази страшна болест. Вяра, която ни дава криле и ни зарежда със сила и решимост да останем докрай на местата си и да се борим за живота и здравето на всеки пациент до пълното ликвидиране на заразата“, споделят пловдивските медици.

„Изразяваме своята дълбока благодарност към работата на всички лекари, сестри, лаборанти и санитари, които денонощно и всеотдайно бдят над здравето и живота на българските граждани“, каза изпълнителният директор на „ВП Брандс Интернешънъл“ АД Иван Папазов. Той допълни, че компанията ще продължи да изпълнява своя ангажимент в общите усилия за справяне с тежкото предизвикателство. „Днес повече от всякога трябва да сме единни, а жестът на съпричастност е израз на нашата солидарност с хората, които са на първа линия", допълни той.

В знак на подкрепа за самоотвержената борба на българските медици,  компанията закачи и два транспаранта до националния флаг на сградата си в град Пловдив, с текст: „Подкрепяме българските медици“ и „Всичко ще бъде наред“. Вдъхновението за посланието е призивът на българските лекари и медицински сестри за кураж и дисциплина на гражданите в тези трудни времена, докато медицинският персонал остава на работните си места денонощно и се грижи за общественото здраве.


Изпълнителният директор на „ВП Брандс Интернешънъл“ АД Иван Папазов (вдясно) връчи договора за дарение на управителя на УМБАЛ „Пълмед“ д-р Димитър Димитров

Подкрепи Economic.bg