Взрив е свалил самолета на EgyptAir

Криминално разследване ще установи отговорните за катастрофата

Взрив е свалил самолета на EgyptAir
3671 ~ 1 мин. четене

Самолетът на египетската авиокомпания EgyptAir, който се разби в Средиземно море през май, е катастрофирал заради взрив на борда. Разследващите са открили следи от експлозиви по останките от жертвите, предаде BBC.

Установено е, че е имало експлозия на борда, предизвикала падането на самолета.

Започва криминално разследване, което да установи отговорните за трагедията, съобщиха от египетската агенция по гражданска авиация.   

Полет MS804 от Париж до Кайро изчезна над Средиземно море на 19 май. Впоследствие стана ясно, че той е паднал и се е разбил близо до гръцкия остров Карпатос. Загинаха всички 66 души на борда, сред които 40 египтяни и 15 френски граждани.

Машината е летяла на 11 хил. метра височина. Самолетът не е подал сигнал за бедствие. Записите от пилотската кабина обаче показват, че пилотите са се борили да изгасят пожар. Минути преди самолета да се разбие системата за безопасност е сигнализирала за наличието на дим.

При трагедията имаше съмнения за терористичен акт, но нито една групировка не пое отговорност за случилото се. Според египетското законодателство, прокуратурата може да поеме разследването, „ако стане ясно, че за инцидента има криминално подозрение“.

Подкрепи Economic.bg