Walmart се отказа от роботите

Продължение на пет години компанията тества автоматизирано редене на рафтовете, но прекратява експеримента

Walmart се отказа от роботите

Снимка: БТА

908 ~ 1 мин. четене

Walmart Inc заяви в понеделник, че се отказва от плановете си да използва роботи, които да сканират рафтовете и да следят инвентара. Така най-големият търговец на дребно в света слага край на дългогодишните си усилия за автоматизиране на задачата, пише Reuters.

Компанията заяви, че е прекратила партньорството си с Bossa Nova Robotics Inc, с която е работила в продължение на пет години, за да подобри изживяването на клиентите и да подпомогне персонала на магазините, използвайки роботи.

„Това беше една идея, която изпробвахме в около 500 магазина, точно както опитваме други идеи в други магазини“, каза Walmart в изявление.

Компанията добави, че ще продължи да тества нови технологии и да инвестира в собствени процеси и приложения, за да проследява инвентара и да помага за реденето на продуктите по рафтовете възможно най-бързо.

Веригата супермаркети започна да пуска роботи за сканиране на рафтове през 2017 г., за да попълни по-бързо запасите и да спести времето на служителите при изчерпване на продуктите, като част от по-широкото си усилие да дигитализира своите магазини, за да направи пазаруването по-бързо, тъй като се конкурира с Amazon.com Inc.

Walmart, която публикува рекордни онлайн продажби през последното си тримесечие, сега има повече работници, които се разхождат по пътеките, за да пакетират онлайн поръчки.

Подкрепи Economic.bg