Xiaomi показа концептуален телефон, почти изцяло обвит в дисплей

Mi Mix Alpha ще се появи през декември на цена от 2800 долара

Xiaomi показа концептуален телефон, почти изцяло обвит в дисплей
Китайската компанията Xiaomi представи концептуалния телефон Mi Mix Alpha, чийто дисплей обвива устройството почти изцяло. По думите на компанията екранът представлява над 180% от площта на тялото, пише The Verge. 

Екранът бива използван, за да се показва информация за наличието на батерия и мрежа. Страничните бутони, като тези за увеличаване и намаляване на звука, пък са заменени със тъч сензори. Предвид огромната площ на екрана възниква въпросът дали няма твърде често човек да натиска сензорите неволно. От Xiaomi обясняват, че за да избегнат това, са използвали специална технология, включително алгоритми с изкуствен интелект, така че да устройството да разпознава как човек го държи и да деактивира зоните, които очевидно не е нужно да бъдат в действие.  

Частта, на която няма дисплей, представлява тънка ивица и на разположена фото системата на смартфона. Камерата разполага с три сензора: 180-мегапикселов основен, идващ с обектив с отвор на блендата f/1.69; широкоъгълен 20-мегапикселов и 12-мегапикселов с телеобектив. Иначе Mi Mix Alpha използва чипсета Snapdragon 855+, поддържа 5G мрежи, има 12 GB RAM и 512 GB място за съхранение. Зареждането е бързо 40-ватово, а батерията е 4050 mAh. 

Xiaomi описва Mi Mix Alpha като „концептуален смартфон“ и казва, че няма да го пуска за масово производство в скоро време. Тази година телефонът ще се появи в ограничени количества, като се очаква да стъпи на пазара през декември срещу цена от 19 999 юана, или около 2800 долара. 
Коментари: 0