Япония вече има крипто поп група

Осем момичета възпяват дигиталните валути

Япония вече има крипто поп група

Снимка: Cinderella Academy

1036 ~ 1 мин. четене

Новаците в криптото мания често имат проблеми да разберат концепцията на виртуалните валути. Но ето един необичаен източник на помощ - нова японска поп група. Тя се състои от осем момичета, всяко от които носи името на популярна криптовалута. Те се наричат Kasotsuka Shojo на японски език, което се превежда като Момичетата-виртуални валути. 

Певиците носят маски със знака на своята криптовалута, докато танцуват и пеят за виртуалните пазари.

Гърл-бандата е формирана наскоро от японската развлекателна компания Cinderella Academy, която менажира и няколко други популярни групи. А целта на новата група е да образова обществеността за света на криптовалутите чрез песни.

"Чрез развлекателни методи искаме да популяризираме идеята, че виртуалните валути не са просто инструмент за спекулация, а са прекрасна технология, която ще оформи бъдещето", заяви 18-годишната лидерка на групата Рара Нарусе. Тя символизира валутата bitcoin cash.

Първият концерт на новата банда бе на 12 януари в Токио, а билетите можеха да се купят само с виртуални валути.

Първата песен на бандата - "Луната, виртуалните валути и аз" изглежда се вдъхновява от предупрежденията на различни регулаторни органи през последните седмици - това е лекция за онлайн сигурността и как да се предпазваме от измами в крипто бизнеса.
 

Коментари: 0