Японска авиокомпания приема плащания с Bitcoin

Криптовалутата може да се използва за резервиране на места от края на годината

Японска авиокомпания приема плащания с Bitcoin
828 ~ 1 мин. четене
Японската Peach Aviation става първата авиокомпания, която приема плащания в Bitcoin. Целта е да се привлекат повече туристи от други части на Азия, съобщават от компанията, цитирани от "Блумбърг".

Криптовалутата може да се използва за резервиране на места от края на годината, се казва в изявлението на Peach.

„Искаме да привлечем посетители от чужбина и да съживим японските региони", каза днес в Токио Шиничи Инуе, главен изпълнителен директор на Peach. „Това е истинска първа стъпка за партньорствата в Япония и ние се стремим към сътрудничество с повече компании“, добави още той.

Bitcoin набира популярност като система за цифрово плащане, която позволява на потребителите навсякъде по света да извършват директни плащания, без намеса на посредници, правителства, регулатори или централни банки. Латвийската авиокомпания AirBaltic обяви преди почти три години, че ще започне да приема плащане с Bitcoin, заради големия фокус върху клиента.

По-рано днес дигиталната валута отбеляза пореден рекорд, като премина стойности от 2100 долара. Ръстът в последните седмици се дължи на регулирането на търговията в Япония и Китай.

Подкрепи Economic.bg